Kläder.nu och Martina testar SmartBuyGlasses

Jag testade att shoppa från SmartBuyGlasses. Det här är min upplevelse.

SmartBuyglasses är en webbutik med glasögon och solglasögon. De har över 150 designermärken i sitt sortiment. Webbutiken lockar med att hålla mycket lägre priser än vad du hittar hos din vanliga glasögonbutik.

SmartBuyGlasses är en del av SmartBuyGlasses Optical Group, en av världens ledande återförsäljare av solglasögon och glasögon med verksamhet i flera länder världen över. Genom detta samarbete så kan de hålla lägre priser än många andra.

Webbutiken har som sagt ett brett sortiment så det är en stor fördel om du vet vad du vill ha.
Martina testar SmartBuyGlasses
Om du inte vet riktigt vad du letar efter så får du navigera dig i deras kategorier. De är uppdelade i stilar, märken eller dam/herr.

Sidan känns väl konstruerad och det finns mycket att läsa och klicka sig runt på. Butiken är en auktoriserad återförsäljare och garanterar produkternas äkthet till 100%.

Martina testar SmartBuyGlasses
Att köpa glasögon på nätet kan nog vara bland det svåraste man kan göra. Just för att det är svårt att veta hur de ser ut på.

Det finns en del hjälpmedel, som den virtuella spegeln. Där laddar du upp en bild på dig själv och kan sedan testa olika bågar. Jag skulle nog inte lita allt för mycket på den. Det blir ett rätt dåligt resultat när jag prövar.

Nej, man bör nog veta vilken modell som man klär i innan man klickar hem ett par. Ett tips är att gå in i närmsta glasögonbutik och pröva ut vilka du vill ha. Om du inte vill stöka med returer och så vidare.

Jag klickade hem ett par klassiska RayBan Wayfarers. En modell som jag prövat tidigare och trivs väldigt bra i. Om du har synfel kan du välja att få dina glas slipade i din styrka.

Du kan välja att betala din order med kontokort eller genom tjänsten PayPal. Jag väljer det första alternativet som fungerar väldigt smidigt.

Du behöver inte betala något extra för frakten utan den ingår i priset. När det kommer till leveranstid så kan det variera. De utlovar att skicka solglasögon utan styrka inom 5-14 dagar. Efter en vecka kommer ett bud hem direkt till dörren med min beställning.

Jag är väldigt nöjd med mina solglasögon. De såg ut precis som utlovat och satt som ett smäck. Med beställningen följer även ett rengöringskit. Perfekt så man kommer ihåg att ta hand om sina glasögon.
www.smartbuyglasses.se

Skulle du inte vara nöjd har du 14 dagars returrätt så länge produkten är oanvänd. Kontakta då kundtjänst för att få hjälp med detta. Annars så har de 2 års garanti på tillverkningsfel för alla produkter.

Sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd med min beställning. Det gick smidigt eftersom jag visste vad jag ville ha. Min uppfattning att det är en väldigt bra butik, med trevlig och tillmötesgående kundtjänst och ett stort utbud.

Sammanfattning
Webbshop: http://www.smartbuyglasses.se/
Valuta: Svenska kronor
Frakt: Inga kostnader för frakt
Betalning: Kort/PayPal
Tull: Nej, ingen tullavgift tillkommer
Leverans: En vecka (5-14 dagar)


Martina
Kläder.nu Trend

Kläder.nu testar SmartBuyGlasses

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, layout, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 5
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 5
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 4
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 5

Totalupplevelse: 5

Kontakta Martina
Publicerad: 2013-05-15 Tipsa en vän om den här artikeln
Kommentarer (0)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:
 Kontrollfråga: vad är två + två?  Kontrollfråga för att unvika massinlägg.
Skriv in svaret på frågan i siffror.
Kommentar:

Hemsida:
 Valfritt - ange webbadress till din blogg, Facebooksida eller hemsida
Jag vill ha mail om kommande tävlingar & nyheter på Kläder.nu

Läs fler tester