Kläder.nu och Annawii testar Lipsy

Jag har testat att beställa kläder från webbshoppen Lipsy.co.uk.

Lipsy.co.uk är det brittiska klädmärket Lipsy’s egna nätshop där man kan få tag i deras kläder lite billigare än i Sverige.

Där kan man hitta allt ifrån deras festklänningar, som de är mest kända för, till snygga basplagg, ytterkläder, skor, accessoarer och smycken.

Sidan är enkel att använda då den är lättnavigerad och pedagogisk. Det är lätt att hitta bland de olika kategorierna och man kan specificera storlek, färg och stil på plagget för att enkelt hitta det man är ute efter.

När det kommer till storlekar stämmer de väl överens med deras storleksguide. I den kan man både hitta måtten på plaggen samt ”översätta” sin europeiska eller amerikanska storlek till sin brittiska.
Anna testar Lipsy
Är man noga vid beställningen och kollar rätt ska det inte vara några problem med storleken på plagget.

Paket från Lipsy Det finns endast ett betalningssätt och det är med kort. Pengarna dras direkt vid beställning och då får man en bekräftelse skickad till sin e-post.

Fraktkostnaden till Sverige ligger på 8 pund (ca: 95 kr), oavsett hur mycket man beställer för och, eftersom Lipsy ligger i Storbritannien, tillkommer inga tullavgifter.
Leveranstiderna varierar normalt från 3-5 dagar inom EU men till vissa platser samt under rean kan det ta upp till tio dagar. Själv fick jag min order efter sex dagar men då var det under sommarrean så normalt sett tar det nog max fem dagar.
Ett stort plus med att beställa från Lipsy är att man får ett mail så fort de skickat paketet med sitt ”order number” så att man kan följa sitt paket hela vägen fram.

Jag klickade hem en härlig mockajacka med fall framtill som jag fann på Lipsy’s sommarrea. Priset låg på 55 pund (ca: 664:-) så man kan verkligen fynda när de rear ut förra säsongens plagg.
www.lipsy.co.uk

Passformen på jackan är perfekt och kvalitén är oklanderlig så jag är riktigt nöjd med den!
Jacka från Lipsy Jag var nöjd med hela min beställning så jag behövde inte returnera något, men om man behöver det finns det tydlig information om hur man går tillväga på hemsidan. Man har 28 dagar på sig att returnera varan och det är köparen själv som står för fraktkostnaden.

Sammanfattningsvis kan jag säga att jag är väldigt nöjd med mitt köp hos Lipsy. De har en lättanvänd nätshop, bra leveranstider, sköter sin kommunikation med kunden snyggt och plaggen håller hög kvalité.

Jag kommer definitivt att fortsätta handla mina Lipsy-plagg därifrån eftersom utbudet är stort och priserna är lite bättre än i svenska butiker/nästshoppar.Anna Wiklund
annawii.devote.se

Kläder.nu testar Lipsy

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, layout, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 4
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 4
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 5
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 5

Totalupplevelse: 4,5

Kontakta Anna
Publicerad: 2010-09-07 Tipsa en vän om den här artikeln
Kommentarer (4)
Postat av: Vanja
En liten fråga, på ens lipsy account står det billing adress och delivery adress, vad är skillnaden? jag har skrivit min mailadress på båda. Skulle vara supertacksam om du svarade till min mail, planerar att beställa min student klänning där (till utspringet) Ha det bra! 2011-11-24 20:47
Postat av: Red
Hej Vanja, billing address är den address som räkningen/fakturan skickas till och delivery address är den address dit varorna skickas. Om du inte har någon annan som betalar räkningen (används oftast av företag) så kan du skriva din postadress i båda fälten. Men din mailadress har inget att göra med dessa adresser. 2011-11-27 18:22
Hemsida: http://www.klaeder.nu/
Postat av: Rebecca
Kommer paket direkt i brevlådan eller måste man hämta det i en lokal affär? 2013-02-15 16:02
Postat av: Red
Det beror nog på om paketet är litet nog för din brevlåda, i annat fall brukar man få hämta ut paket på posten i sin närmaste butik. 2013-02-17 18:36
Hemsida: http://www.klaeder.nu/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:
 Kontrollfråga: vad är två + två?  Kontrollfråga för att unvika massinlägg.
Skriv in svaret på frågan i siffror.
Kommentar:

Hemsida:
 Valfritt - ange webbadress till din blogg, Facebooksida eller hemsida
Jag vill ha mail om kommande tävlingar & nyheter på Kläder.nu

Läs fler tester