Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Lollopard

Svenskt varumärke med butik i Malmö. Där finns hela lollopards kollektion av baby- barn- dam- och herrkläder.

Lollopards produkter karaktäriseras av unika kläder och accessoarer i egen design och hög kvalité. Alla lollopardplagg tillverkas i samarbete med miljöcertifierade leverantörer. Lollopards plagg är slitstarka, långlivade och fungerar året om. Det är mönstren och färgställningarna som talar och gör lollopard unikt.

Anna Rydén och Valentina Hagman driver tillsammans företaget lollopard sedan starten 2002. Båda är textilutbildade och textila mönster är det som ligger de båda varmast om hjärtat.

Tankarna om att öppna eget kom till när Malmös dåvarande stadsikon Kockumskranen monterades ner. Kockumskranen låg Malmöborna mycket varmt om hjärtat och har haft en betydelsefull historia i regionen. lollopard startade och succéprodukten och startskottet blev T-shirten med Kockumskranen. Annas och Valentinas entreprenörskap har blomstrat friskt under uppbyggandet och under åren som gått i företaget. De har utvecklat företaget genom uppskattade föreläsningar om "Vardagen som företagare". De har designat på uppdrag till många andra företag runt om i Sverige t.ex. Sony Ericsson, Malmö högskola, kommuner och olika filmbolag.

År 2005 tilldelades Anna och Valentina Region Skånes stora Designpris för sitt helhetstänkande inom design, sitt helhjärtade engagemang, sitt goda entrepenörsskap samt sin förmåga att bygga ett starkt varumärke. 2008-11-26 mottog Valentina och Anna priset som "årets butik i Malmö" av Malmö Citysamverkan.

Våra klädmärken är: Lollopard, Thilde, Jabadabado, Hjelms förlag, Kakao förlag, Calazo förlag, Postler, Corpus Delicti, Egmont, Vulli, Trousselier, Inke & Elodie Details.

Kläder.nu kategori: Barnkläder.