Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Giorgio Armani

On the runaway, spring summer collection.

Det var när en ung Richard Gere dök upp i en hel garderob välskräddade Armanikläder i filmen American Gigolo 1980, som Giorgio Armani blev känd för den stora publiken.

Giorgio Armani (född 1934) började sin bana i modebranschen som försäljare i ett varuhus under tidigt 60-talet. Med tiden blev han frilansande designer och var även assistent åt Cerruti under en period.

1972 skaffade han sig en affärslokal tillsammans med sin gode vän och affärspartner Sergio Galeotti (startkapitalet fick de genom att sälja sin Volkswagen). Ett par år senare grundades företaget Giorgio Armani S.p.A och man lanserade en pręt ā porter-kollektion för både kvinnor och män. 1981 presenterades den sportigare och yngre kollektionen Emporio Armani och något senare även Armani A/X.

Sergio Galeotti dog 1985 och Giorgio Armani har sedan dess ensam styrt företaget. Det italienska modehuset representerar ett välskräddat, ledigt och minimalistiskt mode och med sin stil har Giorgio Armani även banat vägen för andra designer som Calvin Klein, Donna Karan och Jil Sander.

Kläder.nu kategori: Designers.