Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

Fjällräven

Utrustning och kläder med funktion och kvalitet för människor som älskar natur och friluftsliv.

Svenska Fjällräven grundades 1960 i Örnsköldsvik av Åke Nordin och har med sitt legendariska outdoorsortiment blivit en pålitlig klassiker när faktorer som väder och vind väger flera ryggsäckar tyngre än matchandet av bröstnäsduk och strumpor.

Märket som 1977 fjällvandrade in i modets Hall of Fame med Kånken på ryggen har efter åren som imtp (Inofficiell Men Trogen Proggleverantör) med inte minst Grönlandsjackan som överdel i uniformen, raskt trekkat vidare in i 2000-talet och blivit något av en favorit hos bratsen i asfaltdjungelns mest hänsynslöst festande kärna. Med en radda tekniska innovationer för naturextremister och friluftande söndagslullare har även gatan successivt erövrats med hjälp av inflytelserika nyckelpersoner som tagit den röda räven till sig.

Kånken är den ryggsäck som sålts i flest exemplar i hela världen (drygt två miljoner) och Fjällrävens framgångsrika expansion har gjort att man kunnat glufsa i sig den forne konkurrenten Tierra – möjligen väl tillagad dessförinnan i ännu en oslagbar accessoar till skogs: ett kök från företaget Primus, som sedan 2002 även det ägs av Fjällräven.

Kläder.nu kategori: Friluftskläder.