Hem
Sök på Kläder.nu Kläder.nu:s blogg Kläder.nu:s trendsida Kläder.nu testar nätbutiker

North Face

Never stop exploring.

The North Face startade 1966 i ett hippietätt San Francisco, USA, och började därmed sin vandring mot dagens position som en av världens största och snyggaste outdoorspecialister. De två första åren bestod företagets verksamhet av en butik där man sålde utrustning och kläder för hängivna klättrare och vandrare.

År 1968 började Kenneth »Hap« Klopp och hans kollega designa och tillverka kläder och utrustning för likasinnade med samma höga krav. Företagets innovationer har sedan duggat lika tätt som expeditionerna med kläder och utrustning till Mount Everest och andra platser där begreppet välklädd inte bör tolkas som mörk kostym.

Sedan 1982 är företagets starkaste sida kläder för vinter- och snörelaterade äventyr. Likt några få andra outdoormärken, som också visat att det faktiskt går att kombinera krav på extremt hög funktionalitet med riktigt god design, har även The North Face bevisat att de hör hemma lika mycket på trottoarens catwalk som på bergets. Detta är något som inte minst kylslagna hip-hopare har upptäckt.

Kläder.nu kategori: Friluftskläder.