Kläder.nu och Sandra testar Nelly.com

Jag har fått möjligheten att beställa kläder från den svenska webbutiken Nelly.com och här följer en recension från den upplevelsen.

Nelly är en svensk webshop som i dagsläget är Skandinaviens ledande nätshop vad gäller märkesunderkläder och bikinis.

Nellys sortiment innefattar varor från över 200 olika märken och du kan handla allt från dam/herrkläder till accessoarer och skönhetsprodukter.

Priserna varierar en hel del beroende på varumärke men jag skulle säga att det finns något för alla plånböcker.
Sandra på Dress Like a Princess-bloggen

Sidan har en ganska enkel design och den är uppbyggd på ett bra sätt vilket gör det lätt att navigera sig fram mellan olika kategorier. Om man finner något snyggt som visar sig vara slut i den storlek man söker så finns det två smarta funktioner i:
Nelly.com shop ”liknande varor” och ”andra har också köpt”.

Dessa funktioner fungerar som så att när man kikar på en vara så kommer det upp bilder på liknande varor och varor som beställts i samband med den produkt man tittar på, så det är väldigt svårt att låta bli att klicka hem något.
Det är också väldigt lätt att hitta information om betalningssätt och fraktkostnad etc.

Det finns 4 olika sätt att betala för sig, själv valde jag att betala i förskott med mitt kort och då kostar frakten endast 39 kronor. Denna betalningsmetod fungerade smärtfritt och efter att man valt att gå till kassan var det bara att fylla i de uppgifter som Nelly ville ha.

Det tog 48 timmar från det att jag la min beställning tills dess att paketet låg i brevlådan, så leveranstiden kan man absolut inte klaga på.

Nelly känns väldigt seriöst och de verkar satsa rejält just nu, de uppdaterar hemsidan flera gånger i veckan med nya fina varor. Dessutom finns det kläder och andra produkter i flera olika stilar, vilket är bra då de
T-shirts från Nelly
allra flesta kan hitta något att sätta tänderna i.

Eftersom webbutiken säljer varor från så många olika varumärken så kan jag inte göra ett generellt uttalande om kvalitén på produkterna men de varor som jag beställde
Sandra provar är jättefina och sköna, och det är väl som man brukar säga, man får vad man betalar för.

Att returerna en vara till Nelly är en enkel match. Som kund har du alltid 14 dagars returrätt och öppet köp så om du ångrar ett köp lägger du bara varan/varorna i samma påse som du fick din beställning i och skickar tillbaka det till returadressen.

Vid återlämning av varor debiteras du 35 kronor i returporto, denna avgift dras av i samma veva som Nelly betalar tillbaka pengarna för varan/varorna du returnerar. Skickar du däremot tillbaka något för byte eller reklamation så bjuder Nelly på denna avgift.
Nu låter det som att allt är guld och gröna skogar vad gäller Nelly, och till viss del är det sant. Det fanns dock en sak som störde mig lite och det var att många av de varor jag var intresserad av var slut i min storlek.

Slutligen vill jag sammanfatta det hela med att säga att jag tycker att Nelly är en jättebra webshop där jag med all sannolikhet kommer att handla igen. Det breda sortimentet, det smidiga betalningssystemet och den snabba leveransen går inte annat än rosa.

Sandra
Dresslikeaprincess.blogg.se


Kläder.nu testar Nelly.com

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 4
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 5
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 5
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 4

Totalupplevelse: 5

Kontakta Sandra
Publicerad: 2008-12-06 Tipsa en vän om den här artikeln
Kommentarer (9)
Postat av: jonna
min lilla modereportet, u did a grejt job. ja ska definitivt shoppa massa nelly;) 2008-12-06 14:21
Hemsida: http://JONNAA.SE
Postat av: Linnéa
vad duktig du är gumman :) 2008-12-06 15:09
Hemsida: http://ourway.blogg.se
Postat av: Sanna E
aaw, vilken kanonwriter du e! *SMACK* 2008-12-06 22:32
Hemsida: http://sannae.se
Postat av: Camilla
Det där skrev du perfekt, :) Du fick mig att vilja gå in direkt, trots att pengarna är till för andra denna månaden! Duktig som attans är du ... Håller med dig ang de finaste plaggen är alltid slut i ens storlek, grr =j 2008-12-07 12:07
Hemsida: http://xccc.blogg.se
Postat av: Kim EKholm
Vilken söt modell det var på bilden. 2008-12-07 21:13
Hemsida: http://kimza.se
Postat av: anette
fina bilder fint inlägg 2008-12-27 22:21
Hemsida: http://lifeofnett.blogg.se
Postat av: Annika
Akta, problemen börjar när man ska returnera varor. Jag blev helt enkelt fakturabombad, hot om inkasso etc. Returnerade en klänning och betalade frakten. Efter ett tag kom ytterligare en faktura med frakt, sedan ytterligare 1 med frakt och påminnelse och hot om inkasso och sedan ytterligare en med påminnelse och frakt hot om inkasso. Samlade ihop alla och betalade in 185 kr för frakt påminnelser etc. Efter klagande på deras site kom en återbetalning på 135 kr. Ingen övrig kompensation för "sveda och värk". Mycket dåligt tycker jag. Shoppar mycket på nätet och har aldrig varit med om ngt liknande. Synd, fin sida fina klänningar. Men synd. Så om ni ska handla där så köp rätt storlek. 2009-02-19 09:23
Postat av: Em
Annika Jag hade exakt samma problem som du med Nelly. Fick också hem en påminnelse och hot om inkasso fast jag betalat mina returer. Jag skriver alltid upp mina betalningar och printar ut från bankens hemsida, så jag visste att jag hade gjort rätt och betalat mina returer. Kontakte Nelly men de hänvisade till Kreditor eftersom de säljer fakturorna dit. Usch, mera krångel. Ringer in och säger det här datumet betalade jag. "Ja", säger kvinnan i telefonen. "Det ser jag. Stryker din inbetalning". Mycket underligt. Tur att jag vågade säga ifrån och inte betalde påminnelsen rätt av. 2009-08-06 18:55
Postat av: åk-lagarn
Jag har fått två påminnelser efter att jag i tid betalat med en gång. aldrig mer nelly 2009-12-15 16:08
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:
 Kontrollfråga: vad är två + två?  Kontrollfråga för att unvika massinlägg.
Skriv in svaret på frågan i siffror.
Kommentar:

Hemsida:
 Valfritt - ange webbadress till din blogg, Facebooksida eller hemsida
Jag vill ha mail om kommande tävlingar & nyheter på Kläder.nu

Läs fler tester