Kläder.nu och Therez testar Acne

Jag har testat att beställa från Acne online och det här är min upplevelse.

Acne grundades 1996 av fyra drivande personer och den första fulländade kollektionen lanserades 1998 som satte tonen för märket.

Den skulle kännas som en garderob och vara cool och personlig och resultatet är att inget blir överdominerat utan varje del är enkelt elegant.

Acne är idag ett känt märke även internationellt som finns i hela nio länder. På nätet hittar man Acne på Acnestudios.com.

Sajten är relativt lättnavigerad och man hittar det man söker i fälten längst upp på sidan. Där kan man välja att titta på sådant som nyligen kommit in eller välja klädtyp.

Det finns även en flik längst upp som heter Collections som är trevlig att titta på. Där får man inspiration med snygga bilder från catwalken.
Therez testar Acne

Om du hittar ett plagg du vill beställa finns alla uppgifter om plagget på samma sida i rutan till vänster. Där väljer du om du vill veta detaljer på plagget, vilken färg och storlek du vill ha samt en bra storleksguide där du med hjälp av dina egna mått lätt hittar din rätta storlek.

Therez shoppar från Acne Ett stort plus även för att det finns många bilder på varje plagg som man kan bläddra mellan för att se alla detaljer och passform.

Det jag dock kan sakna är att det inte alltid finns bilder som visar plagget i alla färger.
Då får man försöka kolla runt lite och se om den färgen är gjord i annat plagg så man kan få ett hum hur den ser ut, detta gör att jag drar ner poängen lite på webbsajt & sortiment.

Betalsätten som finns är direktbetalning med kort, paypal eller faktura via Klarna. När köpet är gjort får du en betalningsbekräftelse till din mailadress.

Jag beställde en härlig vårig klänning från Acne och hade paketet i handen 2 dagar efter beställningen vilket jag tycker var mycket bra.

På sidan skriver de att de lovar leverans mellan 2-5 arbetsdagar, vilket de även höll. Paketet levererades med DHL. Frakten var gratis när jag beställde och det är den alltid när man handlar över 1500kr, annars tillkommer en fraktavgift på 60kr.

Klänningen kom fint paketerad i en egenmärkt kartong samt Acnepåse inuti tillsammans med kvitto och retursedel. När det gäller just returer har jag själv inte testat att skicka tillbaka men det verkar vara ganska enkelt.

www.shop.acnestudios.com
Man fyller bara i returnotan om man vill byta plagget till ett annat eller om man bara vill skicka tillbaka det, sedan sätter man fast den förbetalda retursedeln på paketet och lämnar in på sitt DHL servicepoint. Därefter får man sina pengar tillbaka så fort paketet kommit fram, och om man valt att byta till en annan vara tillkommer inga avgifter förutom mellanskillnaden av plaggen om detta skulle förekomma.

Slutligen… Jag är mycket nöjd med mitt köp. Från beställning, leveranstid, hur det var paketerat, kvalité och dessutom var klänningen helt underbar! Tvekar inte att beställa där igen i framtiden.


Therez
therez.se

Kläder.nu testar Acne

Betyg (1-5) på Websajt & Sortiment - navigering, layout, utbud, storlekar, shoppingglädje mm. Websajt & Sortiment: 4
Betyg (1-5) på Betalning & Frakt - beställa, betala, pris, fraktkostnad, tull mm. Betalning & Frakt: 5
Betyg (1-5) på Leverans & Returer - leveranstid, leveranssätt, returrätt, returkostnad mm. Leverans & Returer: 5
Betyg (1-5) på Produktkvalitet - kvalitet & korrekthet hos levererade varor. Produktkvalitet: 5

Totalupplevelse: 5

Kontakta Therez
Publicerad: 2012-04-17 Tipsa en vän om den här artikeln
Kommentarer (0)
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:
 Kontrollfråga: vad är två + två?  Kontrollfråga för att unvika massinlägg.
Skriv in svaret på frågan i siffror.
Kommentar:

Hemsida:
 Valfritt - ange webbadress till din blogg, Facebooksida eller hemsida
Jag vill ha mail om kommande tävlingar & nyheter på Kläder.nu

Läs fler tester